Založ si blog

Kto a za akým účelom hanobí dobré meno ministerky kultúry Slovenska spájaním jej myšlienok s myšlienkami, ktoré tvorili základ ideológie Tretej ríše?

V predvečer 8. mája, keď celá Európa oslavuje Deň víťazstva nad nacizmom a vzdáva hold všetkým obetiam 2. svetovej vojny, zverejnil jeden z najnavštevovanejších internetových portálov na Slovensku článok blogera s veľmi zaujímavým názvom Šimkovičovej Ultima Thule.

Oveľa zvláštnejšie sa mi však zdalo, aký obrázok si bloger vybral pre tento článok – je na ňom zobrazené logo hnutia Allatra s frázou (what is Allatra? čo je Allatra?). Súhlasíte, toto je nezvyčajný prístup k spracovaniu blogu. 

O to viac, že hnutie Allatra bolo v poslednom čase poctené obzvlášť častým zmieňovaním v slovensko-českom mediálnom priestore. Ja sám už pár rokov pozorujem činnosť dobrovoľníkov, niektorých z nich dokonca poznám aj osobne, pritom výlučne z pozitívnej stránky. A to, čo ma úprimne prekvapilo, je, že za posledné 2 mesiace každý týždeň narážam na rovnaký typ negatívnych publikácií na ich adresu.

„Títo ľudia evidentne niekomu vážne skrížili cestu“, pomyslel som si, pretože diskreditačné články a príbehy vychádzali nielen v online publikáciách, ale aj v RTVS – slovenskej štátnej verejnoprávnej televízii, a to dokonca v hlavnom vysielacom čase (a verte mi, to je veľmi drahé potešenie).

Nielen ja, ale už aj mnohí moji priatelia si začali klásť otázku: 

  • Prečo sa nás médiá každý týždeň tak vytrvalo snažia presvedčiť, že Allatra a Tvorivá spoločnosť sú zlí ľudia?
  • Kto je zákazníkom takého mediálneho tlaku na tieto organizácie? 
  • Kto finančne podchytáva novinárov, aby prezentovali informácie o dobrovoľníkoch v  zámerne negatívnom uhle? 

Predbiehajúc napred hneď poviem, že odpovede na mnohé z týchto otázok som našiel – a verte, že vás mám čím prekvapiť.

– – – – – 

Ale teraz sa vráťme k obsahu blogerského článku, na ktorý som natrafil, venovanému ministerke kultúry Slovenska – Šimkovičovej Ultima Thule. 

  • Článok začína veľmi stručným historickým pozadím o tom, že Ultima Thule je miesto, ktoré sa nepodarilo zotročiť a kam vo svojej dobe rímska expanzia nedosiahla. To znamená, že niekde tam, za okrajom zeme, je príbytok čistoty a pravdy. Nie je to zlý začiatok. 
  • Ďalej však autor prechádza k opisu Spoločnosti Thule – tajnej nemeckej skupiny okultistov, ktorej členom, ako sa v článku píše, bol aj samotný Hitler. Tí z vás, ktorí sú oboznámení s históriou, chápu úlohu, ktorú zohrala spoločnosť Thule v ideológii Tretej ríše. Hitlerova strana bola založená na báze okultnej spoločnosti Thule. 
  • A ďalej autor úplne nečakane vyhlási, že „ Slovania majú tiež svoje ultima thule, volá sa AllatRa, alebo Tvorivá  spoločnosť…“ 
  • Chvíľu to rozvádza ďalej, a pokračuje tým, že súčasná ministerka kultúry Šimkovičová „si akoby plní svoj sen o slovanskom ultima thule. Samu seba pasovala za odborníčku na čistú slovenskú kultúru, ktorú chce ochrániť pred západnou európskou kultúrou“, a že „premiér Fico ju podporuje“.

Tu ani netreba byť špecialistom na dezinformácie, ale skôr rozumným človekom, aby ste voľným okom videli, na čo autor blogu naráža, aké nebezpečné hry hrá a o aké kriminálne paralely sa snaží presadiť, naznačujúc čitateľom podobnosť významov a ideí organizácie Allatra a Tvorivej spoločnosti, ako aj ideí ministerky kultúry štátu a premiéra, ktorý ju podporuje, s nebezpečnými myšlienkami, ktoré tvorili základ spoločnosti Thule a následne aj nacizmu, ktorému treba vzdorovať a ktorý treba vykoreniť.

A teraz otázka – kto za tým všetkým stojí, kto potrebuje takéto paralely robiť a prečo?

Poviem to takto – táto téma už ďaleko presahuje jednoduché ohováranie a súvisí s otázkami národnej bezpečnosti štátu. Prečo? V amerických médiách sa objavila informácia, že v apríli tohto roku americký expert na národnú bezpečnosť a lektor spravodajských služieb Egon Cholakian oznámil výsledky 30-ročného vyšetrovania činnosti tajnej antidemokratickej štruktúry, ktorá podkopáva demokratické základy po celom svete. A táto štruktúra zahŕňapredstaviteľov špeciálnej tajnej jednotky bývalej KGB ZSSR, ktorí dnes zvyšujú silu svojho vplyvu v geopolitickej aréne, čím predstavujú hrozbu nielen pre Spojené štáty a dokonca aj samotné Rusko, ale aj pre celý zvyšok sveta.

Táto štruktúra plní svoje úlohy prostredníctvom rozvetvenej siete takzvaných antikultových organizácií v rôznych krajinách sveta, ktoré manipuláciou s globálnym mediálnym priestorom vytvárajú tajnú sieť svojich agentov vplyvu, a to aj medzi politikmi a novinármi, s pomocou ktorých šíria dezinformácie a uskutočňujú koordinované útoky na im nepohodlných politikov a organizácie, a zavádzajú tak svoje naratívy na územia demokratických krajín.

Predvídajúc vašu otázku: „Čo s tým má Slovensko? Čo s tým má spoločné blogerský článok o ministerke kultúry a Allatra?“, odpovedám: Cholakian venoval osobitnú pozornosť Slovensku keď  rozprával, ako sa na území našej krajiny aj susedného Česka antikultové skupiny zapájajú do neviditeľnej informačnej vojny zameranej na podnecovanie neznášanlivosti a nenávisti v spoločnosti, porušovanie ľudských práv a slobôd, oslabovanie krajín a deštrukciu demokracie vo svete v celosti a pritom manipulujú s našimi názormi na politikov, verejných činiteľov a organizácie.

Preto pri tejto príležitosti zvlášť odporúčam každému občanovi našej krajiny, aby sa oboznámil s výsledkami tohto vyšetrovania. Pretože vo videu, o ktorom hovorím, sú poskytnuté ešte aj nástroje, umožňujúce identifikovať a rozpoznávať činy predstaviteľov antikultizmu.

A áno, mimochodom, hneď na začiatku som povedal, že „vás mám čím prekvapiť“. Takže tieto konkrétne taktiky a stratégie ohovárania načrtol Egon Cholakian na príklade, POZOR, zámernej 10-ročnej ohováračskej kampane proti MSH Allatra na celom svete, iniciovanej práve antikultovými skupinami.

A to dáva veľa vecí na pravú mieru a odpovedá na otázky, kto a prečo na území Slovenska vedie diskreditačnú kampaň proti hnutiu Allatra, proti Tvorivej spoločnosti a dokonca aj proti vysokopostaveným politikom štátu.

A je pre mňa veľmi trpké uvedomovať si, že medzi našimi občanmi sú agenti vplyvu antikultových skupín, ktorí pred našimi očami porušujú mnohé ustanovenia Všeobecnej deklarácie ľudských práv OSN, podieľajú sa na prenasledovaní organizácií, politikov, verejných osobností a šíria v krajine informačný jed, ktorý je v konečnom dôsledku zacielený na podnecovanie neznášanlivosti v spoločnosti a na oslabovanie krajiny.

Len tak pre zaujímavosť som si chcel prebehnúť článok blogera, ktorý diskredituje organizáciu Allatra aj ministerku kultúry Slovenska ohľadom jeho používania dezinformačných metód, ktoré vyjavil Egon Chalokian.

A hľa, v článku autor použil: 

  • metódu „bielej nite, všitej do čiernej látky“, ktorej podstatou je zámerné spájanie organizácie, ktorá sa stala predmetom diskreditácie, s deštruktívnymi, teroristickými, extrémistickými štruktúrami a náboženskými organizáciami, ktoré spôsobili spoločnosti škody alebo majú všeobecne známu negatívnu povesť.

V tomto prípade chcú zdiskreditovať tak organizácie ALLATRA a TS, ako aj vysokopostavených politikov krajiny (ministerku kultúry a premiéra) spájaním ich myšlienok s okultnou spoločnosťou Thule, ktorá priamo súvisí s nacizmom.

  • Vzápätí je použitá „metóda vsugerovaných zločinov“, keď sa cieľová organizácia alebo jednotlivec falošne spája s tými, ktorí skutočne spáchali závažné trestné činy, ale nemajú absolútne žiadne spojenie s danou organizáciou alebo jednotlivcom. 

A metóda „selektívneho používania informácií vytrhnutých z kontextu“ – keď sú frázy, slová a reakcie ľudí zámerne vytrhávané z pôvodného významotvorného kontextu a vedome sa interpretujú úplne absurdným spôsobom. Vidíme názorný príklad toho, ako sa tajnej antidemokratickej štruktúre prostredníctvom svojej mediálnej agentúrnej siete a pri využívaní manipulatívnych metód darí očierňovať akúkoľvek pre nich nepohodlnú organizáciu, a dokonca aj najvyššieho činovníka s cieľom ovplyvniť politické procesy v krajine.

Poviem to tak, že posledných pár týždňov sa na každú novinku v médiách pozerám úplne inak. A pri sledovaní správ, publikácií v médiách alebo na sociálnych sieťach zapínam kritické myslenie a pozorne analyzujem informácie, kontrolujem fakty, zdroje, a aj celkovo zlepšujem svoju mediálnu gramotnosť. Nedávno som pri hľadaní informácií o dezinformáciách a tajných stratégiách, ktoré sa používajú na manipuláciu s nami, narazil na knihu vysokopostaveného spravodajského dôstojníka, bývalého zástupcu šéfa rumunskej zahraničnej rozviedky (Ion Mihai Pacepa), ktorý poznal mnoho tajomstiev KGB – ako sa hovorí zvnútra – a mnohé z nich zverejnil vo svojej knihe „Dezinformácia“.

Podelím sa s vami o citát z nej: 

V prísne tajných pokynoch o dezinformáciách, ktoré určovali moje pôsobenie v sovietskej rozviedke, bolo na prvej strane veľkými písmenami napísané:

„AK USPEJETE V DEZINFORMÁCIÁCH, BUDETE ÚSPEŠNÍ V KAŽDEJ INEJ VECI.” Inštrukcie KGB začínali príkladom, ktorý demonštroval, ako možno falšovaním faktov „odstrániť aj svätca“.

Hovorí o tom, ako spravodajské služby zorganizovali kampaň na diskreditáciu nepohodlných lídrov (vrátane vysokých predstaviteľov rímskokatolíckej cirkvi) prostredníctvom ich stotožnenia s nacizmom

Opäť nacizmus, zaujímavá zhoda, však? 

Alebo tu je ďalší citát: „Od druhej svetovej vojny boli dezinformácie ich najúčinnejšou zbraňou v boji proti Západu, najmä proti náboženstvu západných krajín.

Teda nielen ničili povesť niektorých predstaviteľov náboženstva, ale aj vyvolávali nezhody medzi náboženstvami, rozoštvávali mnohých európskych a latinskoamerických katolíkov proti Vatikánu a USA.

Viete, toto je obzvlášť znepokojujúce vzhľadom na skutočnosť, že Slovensko je pomerne náboženská krajina – a veľmi vysoké percento veriacich sa hlási k rímskokatolíckemu prúdu. A o tom, aké plány majú tieto tajné štruktúry s našou krajinou – ako sa hovorí, vie len Boh, i keď sa asi opravím: „nielen Boh, ale aj predstavitelia antikultových skupín“.

Zvlášť mi utkvelo v pamäti, ako sa vyjadrujú o našich médiách. 

Kniha o nich hovorí toto: „Západné médiá sú celkom ľahko manipulovateľné, pretože si svoje príbehy často vymýšľajú z tlačových správ a majú tendenciu byť vo všeobecnosti nenáročné na charakter a dôveryhodnosť zdrojov… takmer nikto sa neobťažoval overovať si fakty!

Samozrejme, je mrzuté takéto hodnotenie kvality našich médií, ale akokoľvek bolestivé je priznávať to, na moju hlbokú ľútosť však tento problém existuje a vlastne si vyžaduje riešenie, aby v budúcnosti ani agenti vplyvu antikultových organizácií, ani žiadne iné jednotky tajných antidemokratických štruktúr nemohli slobodne vysielať a šíriť svoje deštruktívne naratívy, ktoré rozdeľujú ľudí a ničia našu krajinu zvnútra.

A ukazuje sa byť zaujímavé, že sférou pôsobnosti Ministerstva kultúry Slovenska sú práve masmédiá, ako aj vzťahy s cirkvou a náboženskými organizáciami. A práve tieto oblasti obzvlášť zaujímajú antikultové organizácie. Zamyslite sa nad kolosálnou zodpovednosťou, ktorá leží na našej ministerke kultúry.

A už cez prizmu tohto všetkého sa novým spôsobom pozeráte na to, pre koho môže byť tak nepohodlná politika, ktorú vykonáva ministerka, komu sa tak nepáči jej túžba po vnesení čistoty do týchto vecí, a prečo dochádza k takému organizovanému prenasledovaniu a útokom proti nej a jej tímu. Som presvedčený, že spoločne musíme čeliť tejto rakovine zvanej antikultizmus a vyčistiť informačný priestor od ich dezinformácií, pretože žiadny človek nie je 100 % imúnny voči ich deštruktívnym naratívom.

Preto som za to, aby sa všetci občania krajiny zomkli a zabránili šíreniu dezinformácií a deštruktívnych naratívov zvonka, ktoré vedú k opovrhovaniu demokratickými právami a slobodami, ktoré posilňujú rozdelenie v spoločnosti, zasievajú neznášanlivosť, podnecujú nás k diskriminácii , nepriateľstvu, násiliu, stavajú nás proti sebe, bránia našej jednote a priateľstvu.

A bezpodmienečne vyjadrujem svoju podporu aj ministerke kultúry, aj celému jej tímu v otázke zavedenia poriadku v tejto oblasti ich zodpovednosti. 

Jasne však chápem, že je veľmi dôležité nielen podporiť našich politikov, ale aj samým prejavovať túto zodpovednosť, byť na stráži, vedieť rozpoznávať dezinformačné antikultové naratívy. Kritické myslenie a ostražitosť pri identifikácii agentov vplyvu antidemokratických síl, ktorí všetkým tajne pôsobia pod nosom, sú mimoriadne dôležité. 

Aby sme lepšie porozumeli hrozbe, ktorú predstavitelia antilkultizmu predstavujú pre našu spoločnosť, aby sme sa naučili vidieť ich manipulácie a dokázali rozpoznať technológie vplývania antikultových organizácií na naše vedomie, odporúčam preštudovať si výsledky vyšetrovania Egona Cholakiana. Pamätajte, že najúčinnejším spôsobom boja proti dezinformáciám je overovať si fakty a odhaľovať ich.

Zatiaľ čo dnes oslavujeme Deň víťazstva nad fašizmom, nacizmus už nenápadne vstúpil do nášho domova

08.05.2024

Po skončení druhej svetovej vojny mnohí ľudia verili, že nenávisť a nevraživosť na základe jazyka, náboženstva alebo iných dôvodov sa navždy stanú minulosťou. Napriek pádu nacizmu s odstupom času čoraz viac ľudí nielenže opakuje hrozné zločiny nacistov, ale snaží sa aj o oživenie tyranie a sadizmu vo svete. Zdá sa vám to pritiahnuté za vlasy? Čítajte ďalej. [...]

Benjamin Netanjahu / Benny Ganc /

Ganc dal Netanjahuovi ultimátum, požaduje do 8. júna plán pre Gazu

18.05.2024 22:05

Premiér jeho návrhy označil za eufemizmy, ktoré predznamenávajú porážku Izraela.

tbilisi, gruzínsko, protest

Gruzínska prezidentka vetovala sporný zákon o zahraničnom vplyve

18.05.2024 17:08

Vládna strana Gruzínsky sen má však v parlamente dosť poslancov, aby veto hlavy štátu prehlasovala.

handlová, fico, atentát

NAKA obvinila osobu, ktorá sa mala vyhrážať ministrovi a poslancom cez sociálnu sieť

18.05.2024 15:10

Prokurátor sa stotožnil s podnetom polície na vzatie obvineného do väzby, rozhodne o nej súd.

andreabedna

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 2089x
Priemerná čítanosť článkov: 1045x

Autor blogu

Kategórie

Archív